Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2012 18:23 - Тъмнина
Автор: dizzie Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1723 Коментари: 1 Гласове:
0



В тъмните нощи
Където няма време,
Няма пространство…

Слънцето грее. Обаче е тъмно. И празно. И тихо. Но защо?

Хора всякакви- и млади, и стари. Работещи и безработни. Амбициозни и мързеливи. Весели и тъжни. Усмихнати и плачещи. Възпитани и нелюбезни. Обичащи и мразещи. Обаче е тъмно. И празно. И тихо. Но защо?

Сутрин- кафе и цигара. И още една. И още една. Лаптоп. Социални мрежи- Фейсбук, Туитър. Чатове, блогове, съобщения, смс-и. Но нормалното, човешкото общуване, то къде е? Хиляди изписани и прочетени редове всеки ден. Обаче е тъмно. И празно. И тихо. Но защо?

Да видим какво се случва по света и у нас. Сайтове всякакви- за новини, за спорт, за каквото се сетите- и всичките до един- жълти. Но все пак се информираме. Четем, интересуваме се, обсъждаме. Обаче е тъмно. И празно. И тихо. Но защо?

Магазини, частни фирми, държавни институции, градски транспорт. Хора всякакви. Уж трябва да си заобиколен от живи, за да се почувстваш и ти жив. Наоколо- стотици, дори хиляди хора. Живи. Обаче е тъмно. И празно. И тихо. Но защо?

А дали са истински живи? Или са изпаднали в някакво вегетативно състояние? Дали пък всичко около нас не е мъртво? Мъртви са голяма част от училищата, мъртви са малките населени места, мъртво е обществото. Значи...и ние сме мъртви, така ли? Дали пък затова не е тъмно, празно и тихо?

Пари, коли, силикон, секс. Когато чуем тези думи- оживяваме. Пари, коли, силикон, секс. Пари, коли, силикон, секс. Пари, коли, силикон, секс. Почувствахте ли се по-живи? Аз лично-не. И все още е тъмно. И празно. И тихо. Но защо?

Искаш да дадеш прегръдка на някой, да му дадеш целувка? Трудна работа. По-добре му дай някой лев. Нека излезне да се почерпи, да хапне навън, или ако не друго- поне да сложи хляб на масата си. Така е, народът е казал- никой не е по-голям от хляба! Ех, а душата? Душата...кучета я яли. И да, става все по-тъмно, все по-празно и все по-тихо. Вие знаете ли защо?

Искаш да покажеш чувствата си, емоциите си? Ти луд ли си, нали ще те помислят за слаб, а може би дори и за ненормален. Никакви чувства, никакви емоции- отваряй лаптопчето и мълчи. Така е по-добре за всички. Нищо, че е тъмно, празно и тихо.

И идва нощта. Нощта, която също е тъмна, но това не е нередно. Тя трябва да е тъмна. Но времето и пространството се губят в нея. И започва едно непрестанно лутане между реални мисли и безумни мечти. Между спомените от вчера, плановете за утре и сънищата, които никога не са се случвали и няма и да се случат. И добре, че настъпва утрото, което да ни спаси...или не съвсем.

Кафе и цигара. И още една. И още една. Но кафето започва да губи вкуса си, цигарата вече не се услажда чак толкова...

Но наистина, какво става с културата, с човешките взаимоотношения, с чувствата, с емоциите? Или да не питам, за не ме помислят за слаб или ненормален?

Добре, няма да питам... Пари, коли, силикон, секс...

Обаче е тъмно. И празно. И тихо. Но защо?  




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anin - мнение
05.09.2012 18:59
а според мен е твърде шумно има и много излишни безсмислени разговори...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dizzie
Категория: Лични дневници
Прочетен: 111837
Постинги: 48
Коментари: 42
Гласове: 98
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031